Versenyszabályzat

1. A tanulmányi verseny célja

A vetélkedő célja, hogy a versengés során a diákok megismerkedjenek a népmesék világával.

2. A versenyben való részvétel feltételei, a jelentkezés módja

A tanulmányi versenyre Baranya megyei 3–8. osztályos tanulók nevezhetnek. A versenyre két korosztályi kategóriában lehet nevezni:

  • I. kategória: 3. 4. 5. osztály
  • II. kategória: 6. 7. 8. osztály

A diákok munkáját felkészítő tanár segítheti.

Nevezésre a vetelkedo.pecsinepmese.hu oldalon a regisztráció menüpontban van lehetőség 2018. április 10-től 2018. április 27-ig.

A nevezési határidő 1 alkalommal legfeljebb két héttel meghosszabbítható.

A játék során automatikusan, a megadott adatok: vezetéknév, keresztnév, iskola, osztály, születési dátum, e-mail cím, kategória, a Pécsi Kulturális Központ és a lebonyolító Sopianae Kulturális Egyesület adatbázisába kerül. A játékban résztvevők ezen versenyszabályzat elfogadásával hozzájárulnak, hogy Pécsi Kulturális Központ és a lebonyolító Sopianae Kulturális Egyesület a megadott adatokat kezelje és részükre hírlevelet, marketingtartalmú e-mail üzeneteket, vagy postai leveleket küldjön. Az adatok adatbázisainkból harmadik fél számára nem adhatóak ki. Ezen hozzájárulás visszavonásáról a játékosnak külön kell rendelkeznie e-mailben Pécsi Kulturális Központ és a lebonyolító Sopianae Kulturális Egyesület felé.

3. A verseny leírása

A vetélkedő 3 fordulóból áll. A versenyzők a tavaszi félévben online felületen közzétett játékos feladatok vezetésével ismerkednek meg a magyar népmesék világával. A vetélkedés második része a nyáron és ősszel zajlik. Ekkor a résztvevőknek egy népmesei elemeket tartalmazó saját mesét kell megfogalmazniuk a népmesék feldolgozásával, melyet saját maguk által készített illusztrációkkal kell gazdagítaniuk. Az őszi-téli fordulóban a tanulók egy szabadon választott népmesét és a saját maguk által megfogalmazott meséket adják elő a NépmesePontban. A mesemondás közben a tanulók által készített illusztrációk kivetítésére kerül sor.

A verseny fordulói

A fordulók megkezdéséről és lezárásáról e-mail-ben értesítjük a résztvevőket és a felkészítő tanárokat.

Fordulók:

  • 1. forduló: 2018. május-június
  • 2. forduló: 2018. július-szeptember
  • 3. forduló: 2018. október-december

A verseny nyereményei

A verseny során minden résztvevő díjazásra kerül. A legjobb népmese gyűjtőket, a legjobb mesemondókat és a legjobb illusztrátorokat is díjazzuk értékes nyereményekkel. A kategóriák legjobbjai Népmesetábori részvételt, valamint értékes ajándékcsomagokat nyernek.

Finanszírozás és megvalósítás

A vetélkedő az EFOP-3.3.4-17-2017-00026 kódszámú „NépmesePont Pécsett, a kultúra városában” című pályázat keretében kerül megvalósításra.

A vetélkedőt a pályázatot elnyerő Pécsi Kulturális Központ megbízásából a Sopianae Kulturális Egyesület, mint szakmai megvalósító bonyolítja le.

További információ:
vetelkedo@pecsinepmese.hu


Versenyszabályzat letöltése nyomtatható formátumban