VERSENYSZABÁLYZAT Népmese vetélkedő 2020

A VETÉLKEDŐ CÉLJA

A vetélkedő célja, hogy a versengés során a diákok megismerkedjenek a népmesék világával.

A VERSENYBEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI, A JELENTKEZÉS MÓDJA

A vetélkedőre Baranya megyei 3–8. osztályos tanulók nevezhetnek.

A versenyre két korosztályi kategóriában lehet nevezni:
I. kategória: 3., 4., 5. osztály
II. kategória: 6., 7., 8. osztály

A diákok munkáját felkészítő tanár segítheti. Felkészítő tanár hiányában egy kapcsolattartó szülő megadása szükséges.

Nevezésre a vetelkedo.pecsinepmese.hu oldalon a regisztráció menüpontban van lehetőség 2020. február 24-től 2020. március 30-ig.

A nevezési határidő 1 alkalommal legfeljebb két héttel meghosszabbítható.

A 2013. évi V. törvény (Polgári Törvénykönyv) 2:48. §. alapján a regisztrációval a résztvevő hozzájárul, hogy személyéről a Pécsi Kulturális Központ és a Sopianae Kulturális Egyesület a döntő során fényképet és hangfelvételt készítsen és azt a projekt megvalósítása során felhasználja. Tudomásul veszi és elfogadja, hogy hozzájárulása a nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia természetéből fakadóan vissza nem vonható, annak korlátozása csak írásbeli tiltó nyilatkozata megtételét követő időszakra köti a Pécsi Kulturális Központot és a Sopianae Kulturális Egyesületet.

Regisztrációval a résztvevő elfogadja a versenyszabályzatot és hozzájárul, hogy a Pécsi Kulturális Központ és a Sopianae Kulturális Egyesület a regisztráció során megadott személyes és egyéb adatokat a projekt megvalósításához és elszámolásához szükséges időtartamban, kizárólag a projekt megvalósításával és a jogszabályi kötelezettségek teljesítésével összefüggő célokra kezelje és továbbítsa a pályázati ellenőrző szervek felé.

Regisztrációval a résztvevő elfogadja, hogy Pécsi Kulturális Központ és a Sopianae Kulturális Egyesület a regisztráció során megadott kapcsolattartási címekre hírlevelet, marketingtartalmú e-mail üzeneteket, vagy postai leveleket küldjön. Az adatok adatbázisainkból harmadik fél számára nem adhatóak ki. Ezen hozzájárulás visszavonásáról a játékosnak külön kell rendelkeznie e-mailben a Pécsi Kulturális Központ és a Sopianae Kulturális Egyesület felé.

A VERSENY LEÍRÁSA

A vetélkedő 3 fordulóból áll. A versenyzők a tavaszi félévben online felületen közzétett játékos feladatok megoldásával ismerkednek meg a magyar népmesék világával. A vetélkedés második része nyáron és ősszel zajlik. Ekkor a résztvevőknek egy népmesei elemeket tartalmazó saját mesét kell megfogalmazniuk és az általuk készített illusztrációkkal gazdagítaniuk. Az őszi-téli fordulóban a tanulók egy szabadon választott népmesét és a saját maguk által megfogalmazott mesét adják elő a NépmesePontban. A mesemondás közben az illusztrációk is kivetítésre kerülnek.

A verseny fordulói

A fordulók megkezdéséről és lezárásáról e-mail-ben értesítjük a résztvevőket és a felkészítő tanárokat / kapcsolattartó szülőket.

Fordulók

1. forduló: 2020. március-május
2. forduló: 2020. június-szeptember
3. forduló: 2020. október-december

A verseny nyereményei

A verseny során minden résztvevő díjazásra kerül, aki valamennyi fordulóban részt vesz. A kategóriák legjobbjai értékes ajándékcsomagokat nyernek. A legjobb meseíró, a legjobb mesemondó és a legjobb illusztrátor különdíjban részesül.

Finanszírozás és megvalósítás

A vetélkedő az EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú „NépmesePont Pécsett, a kultúra városában” című pályázat keretében kerül megvalósításra.

A vetélkedőt a pályázatot elnyerő Pécsi Kulturális Központ megbízásából a Sopianae Kulturális Egyesület, mint szakmai megvalósító bonyolítja le.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

vetelkedo@pecsinepmese.hu

Pécs, 2020. február 24.